הפקת אנרגיה סולארית אינה מסובכת. הטכנולוגיה לייצורה (טכנולוגיה פוטו–וולטאית). אחד היתרונות המובהקים של טכנולוגיה זו היא אי-היזקקותה לאור עז. להפעלתה די באור חלש, עמום, כאור הנראה מבעד לחשרת עננים. טכנולוגיה נוספת, היא זו המשמשת בעיקר לחימום מים ביתי, והיא מערכת תרמו-סולארית.
גם מי שאינם בקיאים בתהליכי ייצורה של אנרגיית השמש יעידו על כדאיות השימוש בממשק סולארי , שהתשתית לו פשוטה ותחזוקה פשוט וזול. ניתן לשנע את המערכת ממקום למקום (כגון: בעת מעבר דירות). פעילותה של מערכת סולארית היא שקטה ונקייה. לא נפלטים בה גזי-חממה לסביבה החיצונית.
ישראל אינה מובילה בראש רשימת הארצות המטמיעות אנרגיה סולארית, אף שבשנים האחרונות בכלל ובשנתיים האחרונות, שבהם נדרשו הממשלה ורשויות החשמל לנושא זה, בפרט, גוברת המודעות ומתרבים הגופים והאנשים בפרטיים המייצרים חשמל סולארי. גורם מאיץ למעבר לממשק סולארי הם ההעדפות והתמריצים המוענקים ליצרני חשמל המבוסס על אנרגיית השמש. ארצות הברית, שבדיה, גרמניה ויפן הן ארצות שמספר רב מאוד של בני אדם עושה בהם שימוש במערכות אנרגיה סולאריות.
חשיבה סולארית היא חשיבה יעילה, חסכונית ובעיקר – חשיבה סביבתית. אף שיעברו עוד שנים – אולי עשרות רבות – עד שאנרגיה סולארית תהווה את חלק הארי של משק האנרגיה בישראל, יש סימנים מעודדים להפנמת חשיבות השימוש בממשק סולארי ומיזמים עסקיים שונים בתחום חשוב זה.