רשות החשמל נוקטת בצעדים רבים על מנת להגדיל את ייצור האנרגיה ממקורות מתחדשים בישראל. אחד הצעדים הללו הוא עידוד אזרחים לעבור לייצר חשמל בעצמם ולמכור את העודפים לחברת החשמל. ההבנה כיום היא כי קיים פוטנציאל שטח משמעותי של גגות בתים ומבני ציבור החשופים לשמש לאורך מרבית ימות השנה ולאורך שעות ארוכות במהלך היממה. על פי יעדים שקבעה הרשות, בשנת 2020, עשרה אחוזים מהאנרגיה המיוצרת בישראל תופק ממקורות מתחדשים ונקיים.
הבשורה האמיתית עבור משקי בית, היא כי רשות החשמל מאפשרת במסגרת הסדרה תעריפית מתן פטור מהצורך בהתקנת מונה ייצור עבור מתקנים אשר גודלם עד חמישה עשר קילוואט, כל עוד המתקן עומדים בקריטריונים שנקבעו במסגרת אמות המידה. גודל המתקן הממוצע במשקי בית רבים לא עובר היקף זה, כך שמדובר בחיסכון נוסף. לרכישת והתקנת מערכת זו צרו קשר עוד היום עם חברת ירוק אנרגיה מהטבע בע"מ.
הסדרה תעריפית לגגות קטנים (עד 100 קוט"ש)
הסדרה תעריפית מאפשרת התקנת מערכות שימכרו חשמל לרשת החשמל מעבר לצריכה העצמית של המבנה. על פי הסדרה זו נקבע תעריף לצרכנים פרטיים של ארבעים ושמונה אגורות לקוט"ש. לקוחות מסחריים, כלומר גגות מסחריים, חקלאים, ולקוחות תעשייתיים נקבע תעריף של ארבעים וחמש אגורות לקוט"ש.
מסלול תשלום לפי ייצור
במסלול זה, הלקוח משלם לחברת החשמל כרגיל עבור הצריכה שלו ומקבל תעריף קבוע לכל קוט"ש שהוא מייצר, ללא קשר לצריכת המבנה.
מסלול תשלום לפי הזרמה
הלקוח משתמש בחשמל שאותו הוא מייצר ולא משלם עליו, אך גם לא מקבל עליו תשלום. ברגע שהלקוח מייצר עודפי חשמל, הוא יקבל תעריף קבוע לכל קוט"ש עבור החשמל העודף. חברת החשמל מחויבת על ידי רשות החשמל לרכוש את החשמל העודף. תעריפי התשלום מובטחים לעשרים וחמש שנה, אך אינם מוצמדים למדד.
בעבר, הייתה מכסה לתשלום במודל "מונה נטו", אך המכסה נוצלה במלואה ולא ניתן יותר להירשם במודל זה.
נכון להיום ייצור החשמל באנרגיות מתחדשות על כשלושה אחוזים בלבד מכלל ייצור החשמל, ועל פי הערכות רשות החשמל קיימים יותר מאחד עשר אלף גגות סולאריים. באתר רשות החשמל ניתן למצוא מחשבון לחישוב ההכנסה החזויה מהגג שלכם, ובמקרים מסוימים ניתן להרוויח אלפי שקלים בשנה מייצור חשמל לרשת בנוסף על כך שאינכם משלמים עבור הצריכה העצמית שלכם. תוכלו לקבל ייעוץ גם מאיתנו בנוגע להצטרפות קלה ומהירה למהפכת האנרגיה הירוקה, שטובה גם לחשבון הבנק שלכם – וגם לאיכות הסביבה.
הסדרה תעריפית למערכות סולאריות
מדינת ישראל היא מדינה שטופת שמש. הרוב המכריע של הימים של השנה הם כאלה שבהם השמש היא גלויה לחלוטין ויוצרת מזג אוויר נפלא. מזג האוויר הזה לא נהדר רק עבור תיירים שאוהבים מזג אוויר שמשי או עבור כל מיני סוגים של גידולים שצורכים הרבה מאוד שמש, כמו פרי הדר, בסיוע של מערכות חכמות שמסוגלות לקלוט את האור של השמש ולהמיר אותו אל אנרגיה מדינת ישראל יכולה לעשות חישוב מסלול מחדש בכל הנוגע לאופן ההפקה של האנרגיה בכל שטחי הארץ. על הסדרה תעריפית כבר שמעתם?
רותמים את כוח השמש – עידן של אנרגיה סולארית
רבות כבר דובר לגבי הנושא של מערכות סולאריות, אך הפעם המדינה יצאה לפעולה עם הסדרה אשר נקבעה על ידי משרד האנרגיה, כאשר הסדרה זו נקבעה בהתאם למדיניות של שר האנרגיה במהלך שנת 2018 אשר לפיה קיימת הנחיה להגדיל את הכמויות המוקצות עבור אנרגיה סולארית ב-1,600MW עד לשנת 2020 בכמה מהלכים עם הדגש הנוכחי על גגות של בניינים ובתים פרטיים. כל אותם מתקני הגגות צפויים להוות חלק חשוב במימוש של אותה המכסה הכוללת שצוינה, משום שניתן להקים את המתקנים על הגגות בזמן מהיר יחסית, וכל זאת לצד השקעה מוגבלת ברשת ותוך כדי מיצוי הכי יעיל שאפשר של משאבי הקרקע שפנויים לשם כך בכל רחבי המדינה. מספטמבר 2018 יצאה בקול רם הבשורה, וחברות רבות החלו לפרסם ולשווק מתקנים לפי אותה ההסדרה.
מהפכת הגגות הסולאריים התחילה
מה זה אומר בפועל עבור אדם שלא כל כך בקיא בעניין של מערכות סולאריות והחקיקה החדשה? שקיימים נכון להיום ארבעה מסלולים חדשים (החל מספטמבר 2018) שאיתם ולפיהם ניתן לפעול על מנת למנף שטח קיים ולהפוך אותו ליצרן של אנרגיה ירוקה וסולארית שתביא להכנסה נאה בכל שנה ושנה. ההכנסה משתנה לפי השטח שבו ניתן להתקין את המערכת הסולארית, וסביר להניח שככל שתהיה זו מערכת משופרת מבחינה טכנולוגית כך כוח הייצור שלה ייגדל ויגדיל את סך כל ההכנסה השנתית בהתאמה.
- אסדרה תעריפית למתקנים קטנים עד 15 קילוואט בתעריף של 48 אג' לקוט"ש.
- אסדרה תעריפית למתקנים בינוניים של 15 עד 100 קילוואט בתעריף של 45 אג' לקוט"ש.
- עדכון אסדרת "מונה נטו" והגדלתה בהיקף של 100 מגהוואט.
- אסדרה לצריכה עצמית של החשמל המיוצר על הגג.
לרכישתה של מערכת סולארית יעילה ורווחית במיוחד, פנו אל חברת ירוק אנרגיה מהטבע, עוד היום!
עדכון הסדרה תעריפית ליצרני חשמל פרטי
התמריץ להתקנת מערכות סולאריות בבתים פרטיים ומבנים גדולים יותר נובע ממה שקרוי הסדרה תעריפית. זהו הסדר בין בעל המערכת הסולארית וחברת החשמל בחוזה התקשרות של כ- 20 שנים שמבטיח כי תקבלו רווחים עבור החשמל שייצרתם. ישנם שני מסלולים שמוצעים לבחירה ואנו בחברת ירוק אנרגיה מהטבע נשמח לייעץ לכם בתהליך הבחירה. להלן סקירה מקוצרת שתכין אתכם לכך.
הסדרה תעריפית – הכירו את האפשרויות
התקנת מערכת חשמל סולארית הופכת את בעליה ליצרן חשמל ובהתאם לכך מאפשרת לו להתקשר בחוזה ארוך טווח עם חברת חשמל באחת משתי האפשרויות הבאות:
- מסלול תעריף קבוע – במסלול זה המערכת הסולארית שלכם אינה מחוברת למבנה ולא משמשת לצריכה עצמית. מה שאומר שאתם פשוט מוכרים את כל החשמל המיוצר לחברת החשמל בתעריף קבוע. (48 אגורות עבור כל קווט"ש במערכות ביתיות ו-45 אגורות במערכות תעשייתיות)
- מסלול לצריכה עצמית – במסלול זה, שאף הוא נחתם לטווח ארוך, החשמל שהמערכת הסולארית שלכם תייצר משמש ראשית כל לצריכה העצמית. במידה ונוצר עודף, כלומר, המערכת תייצר יותר ממה שאתם זקוקים לו, ייימכר העודף לחברת החשמל בתעריף קווט"ש שזהה למחיר לצרכן.
חשוב לציין שקיימת גם אופציה שלישית שאומנם אינה קשורה להסדרה התעריפית אך כדאי להיות מודעים אליה. אנחנו מדברים על מערכת סולארית עצמאית. אפשרות זו כוללת התקנה של מערכת שאינה קשורה כלל וכלל לחברת החשמל והיא משמשת אך ורק לצריכה הפרטית. אין שום צורך בחוזה עם חברת החשמל, אין שום הוצאות שצריך לשלם לה וגם לא ניתן למכור לה עודפים. כמובן שאם תתחרטו תמיד ניתן לשנות זאת.
ייעוץ לבחירת מסלול הסדרה תעריפית
איזה מסלול הסדרה תעריפית הכי מתאים לכם? ובכן, הדבר תלוי בשטח הגג שלכם. באופן כללי ככל ששטח הגג גדול יותר, כך ניתן להפיק יותר חשמל, מה שהופך את מסלול התעריף הקבוע לכדאי יותר. אנו בחברת ירוק אנרגיה מהטבע נשמח לתכנן ולהקים לכם את המערכת המתאימה ביותר, ובהתאם לזאת להמליץ על מסלול ההסדרה הכי משתלם עבורכם. צרו עימנו קשר ותקבלו את כל הפרטים.