מערכות אגירת חשמל
חשמל ירוק מופק באמצעות ניצול משאבי הטבע הבלתי נדלים המרכזיים – שמש ורוח (ועם המים חשים עצמם מקופחים, נכון וראוי בהחלט לכלול גם אותם בשלישייה המובילה…)
גם בישראל הוכר זה מכבר הצורך במעבר לשימוש בממשק של חשמל ירוק באמצעות מערכות סולאריות וטורבינות רוח ביתיות, אבל פוטנציאל הייצור שלו מנוצל רק באחוז זעום, מזערי, כמעט אפסי. החיסכון הכספי הכרוך בשימוש באנרגיה ירוקה הוא ודאי. גם משקי בית פרטיים יכולים לחסוך ואף להרוויח כסף ממכירת עודפי חשמל ירוק שהם מייצרים בביתם. יש מי שמפנימים ומטמיעים את כדאיות ייצורו של חשמל זה ומברכים עצמם על ההחלטה שקיבלו להפיק חשמל ירוק במסגרת ביתית ולממשה הלכה למעשה.
ממשלות של ארצות רבות מעודדות ומסבסדות הפקת חשמל סולארי. מי שחושבים ירוק – חושבים רחוק. הם חושבים על עולם שבו חשמל ירוק הופך לצורך קיומי.
אחת הסיבות לפיתוח מועט (ומואט) של חשמל ירוק נובעת מהקושי לשנות הרגלים חרף הבנת ההכרח בשינוי. אנשים פרטיים לא חשים איום חריף מספיק בתחום האנרגיה החשמלית הרגילה וייתכן כי הם אינם מודעים לנזקי הזיהום הכרוכים בכריית המחצבים והמשאבים הדרושים לייצור חשמל. לשמחתנו ולרווחתנו, שוחרי איכות הסביבה, נאמניה ויותר מכל – הקנאים שבלוחמים על שימורה ועל שיפורה הם נושאי הדגל במאבק להעדפת חשמל ירוק על פני החשמל הרגיל, המיוצר מחומרים מזהמים.
חשמל ירוק הוא חשמל שקט ומרגיע. הוא חשמל שזול לייצר אותו וכדאי מאוד למכור אותו. מערכות סולאריות המייצרות חשמל ירוק זהו עסק המשתלם מכל בחינה ומכל היבט.
אגירת חשמל נכונה
מי שמותקנת אצלו בבית או בשטח הפרטי מערכת סולארית שבאמצעותה הוא מפיק חשמל בצורה עצמאית עבור השימוש האישי והביתי שלו יודע שלא תמיד יש לו צורך או שימוש בכלל החשמל שהמערכת מייצרת. במקרים כאלה יש אפשרות לבצע אגירת חשמל ברכיבים המיוחדים לכך וכך לשמור את החשמל הזה לשימוש מאוחר יותר. כיום זה נפוץ ומוכר מאד, בעיקר בזמנים שבהם יש הרבה אור וחום מהשמש אך הצריכה של הלקוח אינה גבוהה. צרכנים שאוגרים חשמל יכולים גם להגיע להסכם של הסדרה תעריפית עם חברת החשמל ואת העודפים למכור לה, מה שהופך את כל העניין של הפקת החשמל לכדאי ומשתלם.
מה המשמעות של אגירת חשמל?
מי שאין ברשותו מערכת סולארית להפקת חשמל לא מכיר את המושג אגירת חשמל, שכן הוא עושה שימוש בחשמל שמספקת לו חברת החשמל והוא משלם תמורת הצריכה והשימוש. לעומתו, צרכנים שמפיקים עצמאית את החשמל שהם משתמשים בו לא יכולים לווסת את ההספק שהמערכת מייצרת ולכן יכולים לאגור חשמל עודף שהמערכת תייצר אך לא יהיה בו שימוש. בעזרת רכיבי אגירת החשמל הם יכולים להתחשבן עם חברת החשמל בתמורה למכירת עודפים אלה או לעשות בהם שימוש בעצמם במועד מאוחר יותר שבו אור השמש לא יהיה חזק או בימים של עננות וגשם.
ההתאמה האישית של מערכות סולאריות
לא לכל לקוח יהיה צורך בהוספה של הרכיבים שבעזרתם אפשר לבצע אגירת חשמל ומכירה של החשמל הזה בחזרה לחברת החשמל. כל התהליך של בדיקת היתכנות וכדאיות, תכנון והתקנה של מערכת סולארית חייב להתבצע על ידי אנשי מקצוע בנפרד עבור כל לקוח ולקוח ולכן אם יש צורך לאגור חשמל או לא – התשובה לכך תינתן לאור בדיקות מעמיקות וחישובים כלכליים שיבצעו הלקוח ואנשי המקצוע ביחד. במידה ויוחלט שיש בזה צורך המערכת תתווסף והלקוח כמובן יקבל את ההנחיות איך לתפעל אותה.
אם אתם רוצים לדעת איך גם אתם יכולים לאגור חשמל בעזרת המערכת הסולארית שלכם פנו אל ירוק אנרגיה מהטבע וקבלו את המידע הקונקרטי המתאים והנכון רק לכם.